Πρασόρυζο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πρασόρυζο

Εύκολο ελαφρύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό !!!

Υλικά
4 μεγάλα πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
2 μεγάλες κουταλιές πάστα ντομάτας ή συμπυκνωμένο χυμό
λίγο λάδι
λεμόνι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
ένα κύβο λαχανικών

Τι κάνουμε:
Βάζουμε λαδάκι σε κατσαρόλα .
Κόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.
Καθαρίζουμε τα πράσα.
Έκοψα σχεδόν το μισό και κράτησα όλο το άσπρο μέρος και όσο τρυφερό είχε από το πράσινο μέρος.
Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια των 2 εκατοστών περίπου.
Ρίχνουμε και τα πράσα και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε τα πράσα λίγο να μαλακώσουν (5-10 λεπτά), ενώ προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο ή αλατοπίπερο.
Αφού βράσουν λιγάκι, προσθέτουμε το ρύζι.
Ρίχνουμε και νερό και αφήνουμε να βράσει όσο επιθυμούμε.
Σβήνουμε το φαγητό και αποσύρρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με λεμονάκι .