Μουσακάς



ΜΟΥΣΑΚΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουσακάς

Τηγανίζω αποβραδίς τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τα αφήνω να στραγγίσουν όλη τη νύχτα. 
Την επόμενη μέρα τσιγαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο, προσθέτω τον κιμά και 2 ξυλάκια κανέλα και αφήνω για 15 λεπτά.
Μετά προσθέτω σάλτσα ντομάτας, πελτέ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο, 2, 3 δαφνόφυλλα και αφήνω να μαγειρευτεί.
Στο ταψί βάζω μία στρώση πατάτα, μία στρώση μελιτζάνα, τον κιμά και ξανά μελιτζάνα και από πάνω πατάτα. Και στο τέλος μπεσαμέλ. 
Βάζω παρμεζάνα ή τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.

Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά - σιγά ρίχνουμε το γάλα. 
Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. 
Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.