Νηστίσιμοι μελιτζανοκεφτέδες στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμοι μελιτζανοκεφτέδες στο φούρνο

Πεντανόστιμοι! Αφράτοι μέσα και τραγανοί έξω!

Υλικά
5 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ ξερό δυόσμο
1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη μόνο τη σάρκα της (χωρίς τα σπόρια)
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη ή όσο πάρει για να μπορεί να πλάθετε το μίγμα
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένω καλά τις μελιτζάνες μου τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις χαράζω.
Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα, τις αλατίζω ελαφρώς και ραντίζω με ελάχιστο λαδάκι.
Ψήνω στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρώ την ψίχα με ένα κουτάλι και την βάζω σε ένα βαθύ μπολ.
Τρίβω το κρεμμύδι μου και το στύβω ελαφρώς αν βγάλει πολλά υγρά.
Προσθέτω την πιπεριά, επίσης τριμμένη ,στο μίγμα μου και την ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς υγρά και σπόρια μόνο τη σάρκα της.
Προσθέτω και τα υπόλοιπα μυρωδικά , μαϊντανό, σκόρδο , δυόσμο, λίγο λάδι, και αλατοπιπερώνω .
Στο τέλος προσθέτω λίγη λίγη τη φρυγανιά και ζυμώνω μέχρι να μπορώ να πλάσω κεφτεδάκια.
Πλάθω κεφτεδάκια τα αλευρώνω ελαφρώς, τα τοποθετώ στο ταψάκι με λαδόκολλα ραντίζω με λίγο λάδι και ψήνω μέχρι να ροδίσουν.