Ψαρόσουπα



Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το ψάρι με νερό ίσα που να σκεπαστεί, ρίχνω λίγο αλάτι και βράζω το ψάρι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω 3 κουταλιές ελαιόλαδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο, πατάτα σε κύβους και τα τσιγαρίζω ελαφρώς,
Βάζω μετά 1 κολοκύθι, 1 ντομάτα μικρή κομμένη στα 4, 2 καρότα, σέλινο, σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια, λίγο πιπέρι, ζωμό λαχανικών, κουρκουμά και το ζωμό από το ψάρι σουρωμένα και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
10 λεπτά πιο πριν ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα και μετά από 5 λεπτά εγώ έριξα μέσα 4 γαρίδες.
Αφού βράσει και το ρύζι αραιώνω σε μισό μεγάλο λεμόνι 1 μικρό κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ, το προσθέτω στη σούπα, το αφήνω να πάρει 2 βράσεις και σβήνω.
Με τα υλικά που σας έδωσα είναι για 1 ψάρι βγάζει 2 με 3 μερίδες φαγητό.
Εγώ δεν την θέλω νερουλή, γι' αυτό φροντίστε να μην έχει πολλά νερά σύμφωνα με τα υλικά που θα βάλετε.
Αν θέλετε να το κάνετε πιο εύκολα βάλτε όλα τα λαχανικά στη χύτρα με λίγο ζωμό η νερό να βράσουν και μετά ρίξτε το ζωμό από το ψάρι που έχετε βράσει σε άλλη κατσαρόλα. Ρίξτε και το ρύζι και τις γαρίδες και ακολουθείστε την υπόλοιπη διαδικασία κανονικά.