Λαχανόρυζο


ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ


Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 καρότα, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 2 - 3 ντομάτες χωρίς φλούδα, σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών, προαιρετικά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασε
  • Χυμό λεμονιού
  • Λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • κουρκουμά


Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το λάχανο, το ζεματάμε σε νερό που βράζει για 2 - 3 λεπτά και το σουρώνουμε.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, κρεμμύδια και σκόρδο και σοτάρουμε.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Σταδιακά ρίχνουμε τη ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό και συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να βράσει το ρύζι.
  6. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τον άνηθο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.