Πεντανόστιμες μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο



ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω 5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, τις ΑΛΑΤΙΖΩ και ή τις τηγανίζω ή τις ψήνω στο φούρνο αφού πρώτα τις έχω αλείψει με ένα μείγμα από ΛΑΔΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΣΚΟΡΔΟ πολτοποιημένο.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι σοτάρω ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ και  ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.
Σβήνω με ΚΡΑΣΙ και προσθέτω ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μούλτι, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και λίγο ΜΠΟΥΚΟΒΟ και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σε ένα ταψί μικρό η πυρέξ στρώνω ΣΑΛΤΣΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ τριμμένη, φέτες ΓΚΟΥΝΤΑ και ξανά ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΛΤΣΑ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ, ΓΚΟΥΝΤΑ.
Στη τελευταία σειρά το γκούντα το κόβω μικρά κομμάτια να φαίνεται λίγο και η μελιτζάνα.
Ψήνω για περίπου 40 λεπτά στους 180 αντιστάσεις.


Credits:
Σούλα Λεβέντη