Σούπα βελουτέ με κολοκύθα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σούπα βελουτέ με κολοκύθα

Υλικά.
1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρή,
1 κρεμμύδι, 
2 σκελίδες σκόρδο,
2 καρότα, 
1 πατάτα 
1 γλυκοπατάτα, 
1 πράσο, 
αλατοπίπερο,
μισό λίτρο ζωμός λαχανικών ή 1 κύβο κοτόπουλο, 
λίγο μοσχοκάρυδο, 
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ,
100 ml. κρέμα γάλακτος για σούπες
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λευκό κρασί, 
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι,
100 ml. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο.
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε στο λάδι. 
Προσθέτουμε και τα κόμματα της κολοκύθας.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το ζωμό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. 
Πολτοποιούμε τα λαχανικά με το μπλέντερ χειρός και βάζουμε να πάρει η σούπα μια βράση.
Τότε προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. 
Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε με κρουτόν και μπρουσκέτες ψημένες με παρμεζάνα στο φούρνο για 5 λεπτά. 
Πάνω βάζουμε μία μικρή μπάλα μοτσαρέλα και θυμάρι φρέσκο.