Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Γρήγορη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο με Φέτα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Μια πανεύκολη και γευστική συνταγή που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο! Αφράτη και γεμάτη τυρένια νοστιμιά, αυτή η τυρόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση.


Υλικά

  • 2 αυγά 
  • 100 ml ηλιέλαιο 
  • 200 ml γάλα 
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση) 
  • 170 γρ. φέτα θρυμματισμένη 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. 
  4. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιούμε), το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  5. Προσθέτουμε τη φέτα, κρατώντας λίγη στην άκρη για την επιφάνεια, και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα. 
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και απλώνουμε την υπόλοιπη φέτα από πάνω. 
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι για επιπλέον τραγανότητα. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Συμβουλή: 

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγοτριμμένο κίτρινο τυρί για επιπλέον γεύση ή να εμπλουτίσετε τη συνταγή με μυρωδικά της επιλογής σας. 


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget