
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Μια πανεύκολη και γευστική συνταγή που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο! Αφράτη και γεμάτη τυρένια νοστιμιά, αυτή η τυρόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση.
Υλικά
- 2 αυγά
- 100 ml ηλιέλαιο
- 200 ml γάλα
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι (κατά προτίμηση)
- 170 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιούμε), το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα, κρατώντας λίγη στην άκρη για την επιφάνεια, και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και απλώνουμε την υπόλοιπη φέτα από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι για επιπλέον τραγανότητα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Συμβουλή:
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγοτριμμένο κίτρινο τυρί για επιπλέον γεύση ή να εμπλουτίσετε τη συνταγή με μυρωδικά της επιλογής σας.