Γιουβαρλάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβαρλάκια

Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 φλ. του καφέ ρύζι κίτρινο
1 αυγό
Αλάτι 
πιπέρι 
λάδι
Λίγο ρίγανη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 - 2 πατάτες
1 - 2 καρότα
1 κύβο λαχανικών
Λίγο αλεύρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμός από 1 - 2 λεμόνια

Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνω καλά.
Τα πλάθω μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνω ελαφρά και αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και ρίχνω τον κύβο, τις πατάτες και τα καρότα να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνω τα γιουβαρλάκια και αφήνω να βράσουν μισή ώρα περίπου.

Για το αυγολέμονο
Χτυπάω τα ασπράδια να αφρατέψουν και μετά προσθέτω τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνω τον χυμό του λεμονιού σιγά - σιγά και τέλος ζεστό ζουμάκι από το φαγητό μας,
Το προσθέτω στην κατσαρόλα και ανακατεύω.