Μακαρόνια με κιμά και φρέσκα μανιτάρια



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μακαρόνια με κιμά και φρέσκα μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
1 χαρτί μακαρόνια λαζανάκι
600 γρ. κιμά από σπάλα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι, 
πιπέρι,
1 ξύλο κανέλας, 
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 
1 πρέζα μπαχάρι,
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλυτζάνι νερό

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κιμά και το σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες, τα σκοράρουμε κι αυτά λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και τα σκόρδα σε φέτες μέχρι να μαραθού.
Στη συνέχεια σοτάρουμε και το πελτέ για να γλυκάνει και το σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε της ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη, τα μπαχαρικά και τέλος το νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα για 15' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 45'.
Για τα μακαρόνια βραζουμε νερό με ένα κύβο λαχανικών, λίγο λαδάκι και λίγο αλάτι στον αναγραφόμενο χρόνο.
Από πάνω τριμμένη μυζήθρα ξερή.