Μοσχάρι στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται!!
Λουκουμάκι!!!
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές!!


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • λίγο λάδι
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας


Εκτέλεση

  1. Θωρακίζω το κρέας αφού πρώτα το έχω στεγνώσει με χαρτί κουζίνας.
  2. Αφαιρώ και βάζω τα κρεμμυδάκια στο ίδιο σκεύος για 20 λεπτά να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα.
  3. Ρίχνω λίγο λάδι στη χύτρα, βάζω το κρέας και μόλις ζεσταθεί το λάδι το σβήνω με ένα σφηνάκι ξύδι και ένα κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  4. Αφού φύγει το αλκοόλ ρίχνω αλάτι, πιπέρι σε κόκκους, το σκόρδο, την κανέλα, τη ντομάτα και χλιαρό νερό να το σκεπάζει.
  5. Βράζω για 40 λεπτά.
  6. Ανοίγω την χύτρα και ρίχνω μέσα τα κρεμμυδάκια.
  7. Κλείνω και βράζω για άλλα 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Βουλα Πολυζου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget