Κουραμπιέδες με λάδι και βούτυρο

Χιονισμένοι κουραμπιέδες, αφράτοι και βουτυράτοι

Αφράτοι, αρωματικοί και πανεύκολοι κουραμπιέδες με τραγανά αμύγδαλα και λαχταριστή υφή.


Υλικά

  • 1 ποτήρι βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και αλεσμένα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την άχνη, το μπέικιν και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο επιθυμητό σχήμα και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου