Αφράτοι, αρωματικοί και πανεύκολοι κουραμπιέδες με τραγανά αμύγδαλα και λαχταριστή υφή.
Υλικά
- 1 ποτήρι βούτυρο αγελάδος
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και αλεσμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την άχνη, το μπέικιν και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
- Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο επιθυμητό σχήμα και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου