Μαρμελάδα φράουλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαρμελάδα φράουλα

1 κιλό φράουλες
850 γρ ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβω τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζω με τη ζάχαρη και το λεμόνι και αφήνω στο ψυγείο 3 - 4 ώρες να κατεβάσουν τα ζουμιά τους.
Μετά τις βάζω να βράσουν μαζί με το ζουμί τους και μισό ποτήρι νερό, ξαφρίζοντας όσο περισσότερο αφρό μπορώ περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει.
Στο μεταξύ έχω βράσει τα βαζακια μου και τα καπάκια και όπως είναι ζέστη η μαρμελάδα τα γεμίζω, τα κλείνω και τα γυρνάω ανάποδα.
Αφήνω να κρυώσουν καλά.