Σαλάτα Νισουάζ



Μια συνταγή της κυρίας Maria Sotiraki για ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ ‎από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Σαλάτα Νισουάζ

ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά, παραδοσιακά είναι ψημένη ή από το βάζο πιπεριά Φλωρίνης (εγώ σήμερα έβαλα φρέσκια)
4 ελιές Καλαμών κομμένες φιλετάκια
2 βραστά αυγά κομμένα στα 4
1 μικρή κονσέρβα τόνο
2-3 βραστές πατάτες, που εγώ δεν έβαλα για ιατρικούς λόγους.
Αν βάλετε πατάτες, τις κόβετε και τις βάζετε λίγο ελαιόλαδο κι αλάτι, όσο είναι ζέστες, πριν τις βάλετε στη σαλάτα για να μην είναι άνοστες.

Κόβουμε τα υλικά και τα βάζουμε σε πιατέλα ή μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω λαδολέμονο με 1 κ.γ. μουστάρδα διαλυμένη καλά μέσα στο λαδολέμονο.
Επικαιροποίηση:
Στη σαλάτα μπαίνει κανονικά και αντζούγια καθώς και μπουμπούκια κάππαρη και λίγα βραστά πράσινα φασολάκια αλλά δεν το έγραψα, επειδή το ξέχασα, γιατί εγώ δεν τα τρώω και δεν τα βάζω ποτέ.
Η συνταγή είναι από τον σεφ κ. Λουκάκο.