Κουμ κουάτ γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Urania Zantioti για ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Κουμ κουάτ γλυκό του κουταλιού

Όταν έχεις φίλο καλό και σου στέλνει ολόφρεσκα κουμ κουατ από το περιβόλι του, φτιάχνεις αρωματικό γλυκό του κουταλιού

Για να το φτιάξετε
1 κιλό κουμ κουατ
1 και 1/2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουμ κουατ τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, βράζουμε τα κουμ κουατ 4 λεπτά, αδειάζουμε σε σουρωτήρι, βάζουμε καινούργιο νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία βρασιματος τεσσάρων λεπτών άλλες δύο φορές με αλλαγή του νερού, για να ξεπικρισουν.
Αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν 10 λεπτά, προσθέτουμε τα φρουτάκια και βράζουμε μαζί για 10 λεπτά, ξαφριζοντας, σε χαμηλή ένταση την εστία γιατί φουσκώνει.
Αφήνουμε το γλυκό μας για 12 ώρες.
Το έφτιαξα χθες και σήμερα το πρωί έκανα το δεύτερο δέσιμο στο γλυκό, προσθέτοντας στο τέλος τον χυμό λεμονιού και το αποθήκευσα ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα!