Κατσικάκι γιουβετσάκι



ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ

Υλικά
1 μπουτάκι κατσικάκι σε μερίδες
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα
2 μπαχάρια
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
1 δαφνόφυλλο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Σοτάρω στη χύτρα τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο μεριές.
Ρίχνω το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό, τα μπαχάρια, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, σβήνω με κρασί, αφήνω λίγο να εξατμιστεί, προσθέτω λίγο νερό, κλείνω και αφήνω να βράσει 20 λεπτά.
Μετά τα μεταφέρω στη γάστρα, προσθέτω το ζουμί που το έχω σουρώσει για να μην έχει κανένα κόκαλο, το κριθαράκι αφού το έχω περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει, τον πελτέ που έχω διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να ροδίσει καλά το κατσικάκι.



Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κατσικάκι γιουβετσάκι