Κέικ καρότου



ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

Πάρα πολύ εύκολο νόστιμο και αφράτο!

Υλικά
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 - 5 καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
3 μεγάλα αυγά
180 ml. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι, 
1 κουταλάκι κανέλα, 
μια πρέζα γαρίφαλο
μία πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα καρότα και να ζυγίσουμε 350 γραμμάρια.
Αρχικά τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Μετά ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης τότε μπορείτε να την γεμίσετε απευθείας με το μείγμα του κέικ, διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45 - 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.
Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20 - 30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα
Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουμε!
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι το καλύτερο κέικ με καρότο που έχετε δοκιμάσει.
Σήμερα μου άρεσε να το συνοδεύσω με λίγο κρέμα βούτυρο (2 κουταλιές μαλακό βούτυρο, 2 κουταλιές κρέμα τυρί, 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και λίγο βανίλια, τα ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο) που του πάει πολύ και λίγο γλυκό κουταλιού καρότο που το έφτιαξα μόνη μου, και στο κάτω μέρος το κάλυψα με τριμμένο καρύδι που του πάει πολύ.


Credits:
Pellumbesha Lumi
Κέικ καρότου
Φωτος της κυρίας Αννας Κασσανδρεια που δοκίμασε τη συνταγή