Λαδοκούλουρα νηστίσιμα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνας Λάμπρου για ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Λαδοκούλουρα νηστίσιμα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι ( μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο )
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού,
1 κουταλάκι γλυκού σόδα τη διαλύω στο χυμό λεμονιου
1/2 ποτηράκι κρασιού τσίπουρο ή κονιάκ
Κανελοζουμο, βράζω 2-3 ξυλάκια κανέλας σε λίγο νερό, και κρατάω 3-4 κουταλιές σούπας
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
σουσάμι, περίπου 300-350γρ.

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ λάδι και ζάχαρη αρκετά.
Εν συνεχεία προσθέτω όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι, να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Πλάθω μπαστουνάκια, τα περνάω από το σουσάμι και τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 - 30 λεπτά, και τα δύο ταψιά του φούρνου, μπορεί προς το τέλος να χρειαστεί το πάνω ταψί να το βάλετε κάτω και αντίστροφα.
Γίνονται αρκετά κουλουράκια και είναι τραγανά.