Πάστα κόκκινης πιπεριάς



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα κόκκινης πιπεριάς

Μια μικρή διαδικασία χρειάζεται και έχουμε ανά πάσα στιγμή την νοστιμιά στα φαγητά μας! Απογειώνει πραγματικά τα κοκκινιστά ή και σε άλλα φαγητά αντί για νερό να προσθέσουμε το ζωμό της που έχουμε αποθηκεύσει στην κατάψυξη.

3 κιλά μεγάλες και σαρκώδεις πιπεριές φλωρίνης
1 κ.σ. γεμάτη ψιλό αλάτι
1 ποτήρι νερό (200 - 230 ml)
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά) όμως δίνει απίστευτα ξεχωριστή γεύση
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

Εγώ έκανα την μισή δόση με τα μισά ακριβώς υλικά.

Αφού πλύνουμε τις πιπεριές και αφαιρέσουμε τους σπόρους, κόβουμε κατά μήκος την πιπεριά στα δύο και κάθε μισό πάλι στα δύο. 
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να τις χωράει και προσθέτουμε το νερό. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μια ωρίτσα.
Κατά διαστήματα τις ανακατεύουμε.
Βγάζουν αρκετά υγρά, τα οποία δεν θα πετάξουμε γιατί εκεί βρίσκονται όλες οι βιταμίνες τους.
Γι' αυτό όταν βράσουν θα τις βαλουμε σ' ένα σουρωτήρι και θα κρατήσουμε αυτά τα υγρά.
Στη συνέχεια θα τα μοιράσουμε σε παγοκύστες, ή και σε μικρά πλαστικά ποτηράκια και θα τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Θα τα χρησιμοποιούμε σε φαγητά αντί για προσθήκη νερού.
Δίνουν πολύ ωραία γεύση!
Μετά μεταφέρουμε τις πιπεριές πάνω από ένα μπολ, σε σουρωτήρι και μαζεύουμε τον πολτό τους ζυμώνοντας με τα δάκτυλα ή με τον δίσκο του πουρέ.
Αδειάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρολίτσα προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά αλάτι.
Πρέπει να βάλετε οπωσδηποτε αυτη την ποσοτητα αλατιού αλλιώς δεν συντηρείτε. 
Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και το πιπερι καγιέν και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του και να μείνει σαν πελτές. Σε μετρια φωτιά.
Οταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε βαζάκι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και μονο όταν το χρησιμοποιήσουμε το φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Σε όσα φαγητά το χρησιμοποιώ αποκτούν σούπερ γεύση!
Ένα κ.γ. ή μία κ.σ. ( ανάλογα το φαγητό, στα κοκκινιστά μπορείτε να βάλετε μία της σούπας).
Ακόμα και στη φασολάδα που το έχω προσθέσει έγινε σούπερ!
Μην ξεχνάτε κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε να βάζετε λίγο λάδι από πάνω για να μην μουχλιάζει (επειδή, δεν έχει συντηρητικά).