
ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Το απόλυτο δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό!
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
- 5 κρόκοι
- 2 αβγά
- 110 ml χυμός λεμονιού
- 110 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
- 60 γρ κρύο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Περνάμε την κρέμα λεμονιού από κόσκινο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Υλικά για την κρέμα τυριού:
- 375 ml κρέμα γάλακτος
- 120 γρ άχνη
- 750 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 250 γρ κρέμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την κρέμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στη σαντιγύ.
Υλικά για το στήσιμο:
- 150 ml λιμοντσέλο λικέρ
- 340 ml χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Για το ντεκορ:
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- φράουλες
- καραμελωμένες φέτες λεμονιού
- φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο νερό με το λιμοντσέλο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
- Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας και βάζουμε λίγες φράουλες ενδιάμεσα.
- Βάζουμε μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να κρυώσει.
- Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες, καραμελωμένες φέτες λεμονιού, φρέσκα φύλλα μέντας και λίγες κουταλιές από την κρέμα λεμονιού.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί