
Το απόλυτο δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό!
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
- 5 κρόκοι
 - 2 αβγά
 - 110 ml χυμός λεμονιού
 - 110 γρ ζάχαρη
 - 1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
 - 60 γρ κρύο βούτυρο
 
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
 - Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
 - Περνάμε την κρέμα λεμονιού από κόσκινο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
 
Υλικά για την κρέμα τυριού
- 375 ml κρέμα γάλακτος
 - 120 γρ άχνη
 - 750 γρ τυρί μασκαρπόνε
 - 250 γρ κρέμα λεμονιού
 
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
 - Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την κρέμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στη σαντιγύ.
 
Υλικά για το στήσιμο
- 150 ml λιμοντσέλο λικέρ
 - 340 ml χλιαρό νερό
 - 4 κ.σ. Ζάχαρη
 
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
 
Για το ντεκορ
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
 - φράουλες
 - καραμελωμένες φέτες λεμονιού
 - φρέσκα φύλλα μέντας
 
Εκτέλεση
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο νερό με το λιμοντσέλο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
 - Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας και βάζουμε λίγες φράουλες ενδιάμεσα.
 - Βάζουμε μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
 - Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να κρυώσει.
 - Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες, καραμελωμένες φέτες λεμονιού, φρέσκα φύλλα μέντας και λίγες κουταλιές από την κρέμα λεμονιού.
 
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Maria's Pastry Ideas