Λιμοντσέλο Τιραμισού (Συνταγή + Βίντεο)

ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


Το απόλυτο δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό!
 
 

Υλικά για την κρέμα λεμονιού:

  • 5 κρόκοι
  • 2 αβγά
  • 110 ml χυμός λεμονιού
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
  • 60 γρ κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να πήξει. 
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
  3. Περνάμε την κρέμα λεμονιού από κόσκινο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Υλικά για την κρέμα τυριού:

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ άχνη
  • 750 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 250 γρ κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. 
  2. Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με την κρέμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στη σαντιγύ.

Υλικά για το στήσιμο:

  • 150 ml λιμοντσέλο λικέρ
  • 340 ml χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

Για το ντεκορ:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • φράουλες
  • καραμελωμένες φέτες λεμονιού
  • φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

  1. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο νερό με το λιμοντσέλο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. 
  2. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας και βάζουμε λίγες φράουλες ενδιάμεσα. 
  3. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη κρέμα. 
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα να κρυώσει. 
  5. Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες, καραμελωμένες φέτες λεμονιού, φρέσκα φύλλα μέντας και λίγες κουταλιές από την κρέμα λεμονιού. 

Το Λιμοντσέλο Τιραμισού είναι έτοιμο!
 
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Maria's Pastry Ideas

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!