Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο



ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά
1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
15 φετες Ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. Γκούντα τριμμένο
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
1 πιπεριά μεγάλη κόκκινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά μεγάλη πράσινη κομμένη σε καρέ
1 1/2 κουπα Γάλα
2 αυγά
200 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας τα εναλλάξ.
Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά).
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτα.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας)
Εγώ το εφτιαξα στο ταψί του φούρνου.


Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Οι Γεύσεις της Ελένης
Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο