Παρί Μπρεστ (Pari Brest)



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΑΡΙ ΜΠΡΕΣΤ (PARIS BREST) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παρί Μπρεστ (Pari Brest)

Πρόκειται για ένα ντελικάτο παριζιάνικο γλυκάκι που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μεγάλο
Σου με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και αρωματικές φράουλες!!!!!

Υλικά
Για τη ζύμη σου
100 γρ νερό
150 γρ γάλα
1 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ κοφτό αλάτι
150 γρ αλεύρι
80 γρ βούτυρο
4 μέτρια αβγά

Για την κρέμα
500 ml γάλα
50 γρ κορν φλάουρ
2 αβγά
130 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1κεσεδακι φράουλες
Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα , το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη να ζεστάνουν.
Προσθέτω σταδιακά ανακατεύοντας το αλεύρι .
Χαμηλώνω τη φωτιά (σε μέτρια φωτιά) και
ανακατεύω μέχρι να σφίξει το ζυμαράκι μου.
Ψήνω για 3 λεπτά περίπου πάντα ανακατεύοντας έτσι ώστε να χάσει όλη την υγρασία του και να ψηθεί το αλεύρι.
Προσέχω μην μου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Κατεβάζω από τη φωτιά και βάζω το ζυμαράκι μέσα στον κάδο του μίξερ.
Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για 4 λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματώνονται μέσα στη ζύμη.
Η ζύμη μου θα πρέπει να μοιάζει με έναν σφιχτό χυλός πού να πέφτει αργά από το σύρμα και να στέκεται όταν κάνω τα σουδάκια ( να μην απλώνει).
Βάζω λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 24 εκατοστά και σχηματίζω ένα παχύ στεφάνι με τον κορνέ μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 25 λεπτά.
Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και να βγαίνει στεγνό τό σου.
Αφήνω να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω την κρέμα μου
Σε μία βαθιά κατσαρολίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψουν.
Κρατάω ένα φλιτζάνι κρύο γάλα από τα 500 ml για να διαλύσω το κορν φλάουρ.
Μέσα στο γάλα που διέλυσα το κορν φλάουρ προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τις βανίλιες.
Αφού κάψει το γάλα προσθέτω το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω καλά την κρέμα με μία μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνω με μία μαρίζ μέσα στην κρύα κρέμα μου.
Συναρμολόγηση
Χωρίζω το σου σε δύο στεφανάκια.
Με έναν κορνέ γεμίζω την κάτω βάση του σου.
Κόβω σε φέτες τις φράουλες και προσθέτω επάνω στην κρέμα.
Σκεπάζω με το δεύτερο στεφανάκι σου , και πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Περισσότερες φωτογραφίες από τα στάδια παρασκευής στα πρώτα σχόλια !!!!!