Σαρδέλες στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαρδέλες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τις σαρδέλες από τα λέπια, βγάζω το κόκαλο και τις στρώνω στο ταψί που έχω βάλει ελάχιστο αλάτι.
Στη συνέχεια βάζω από πάνω ακόμα λόγο αλάτι, κρεμμύδι, σκορδάκι πολύ ψιλοκομμένο, ντομάτα, μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι.
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω για ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς και στη συνέχεια χωρίς το αλουμινόχαρτο για περίπου άλλο ένα τέταρτο η 20 λεπτά.