
ΤΗΓΑΝΙΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ
Εμείς τις απολαύσαμε στο πρωινό μας!!
Είναι αφράτες μέσα και θεοτράγανες απέξω σαν λουκουμαδάκια.
Υλικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 φλ. μπύρα ή σόδα (αναψυκτικό)
- 1 μεσαίο αβγό
- 1 κ.γ κοφτό ζάχαρη
- 1/2 κ.γ κοφτό αλάτι
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω και κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο.
- Μέσα στη λακουβίτσα προσθέτω τη ζάχαρη ,το αλάτι, το αβγό ανακατεύω με ένα σύρμα να σπάσει το αυγό καλά και προσθέτω τη μπύρα σιγά - σιγά ώστε να μην χάσω τον αφρό της (το ανθρακικό).
- Ανακατεύω καλά ενσωματώνοντας το αλεύρι περιμετρικά και μέχρι να σπάσουν όλοι οι σβόλοι.
- Ο χυλός μου δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτός αλλά ούτε και πολύ αραιός.
- Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνω να κάψει .
- Παίρνω κουταλιές κουταλιές από το χυλό και τηγανίζω στο καυτό λάδι.
- Βγάζω και αφήνω τις τηγανίδες σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρω με μέλι κανέλα.
- Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια ή να σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι , μαρμελάδα ή ακόμα και με μπάλα παγωτού!!
- Είναι απλα θεϊκές!!!
- Προσωπικά προτιμώ την προσθήκη μπύρας από τη σόδα τις κάνει πιο ντελικάτες.
- Αλλά και με τη σόδα οι τηγανίδες σας θα γίνουν το ίδιο απίστευτα τραγανές και νόστιμες.

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
