Τηγανίδες με μέλι και κανέλα τραγανές και νόστιμες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΗΓΑΝΙΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


Τηγανίδες με μέλι και κανέλα, τραγανές και νόστιμες!

Ένα σούπερ απολαυστικό γλυκάκι του 5λεπτου, οικονομικό και για όλες τις ώρες!!
Εμείς τις απολαύσαμε στο πρωινό μας!!
Είναι αφράτες μέσα και θεοτράγανες απέξω σαν λουκουμαδάκια.

Υλικά
1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ. μπύρα ή σόδα (αναψυκτικό)
1 μεσαίο αβγό
1 κ.γ κοφτό ζάχαρη
1/2 κ.γ κοφτό αλάτι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
(με το ίδιο φλυτζάνι μετράω τα στερεά και υγρά υλικά)

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύω και κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο.
Μέσα στη λακουβίτσα προσθέτω τη ζάχαρη ,το αλάτι, το αβγό ανακατεύω με ένα σύρμα να σπάσει το αυγό καλά και προσθέτω τη μπύρα σιγά - σιγά ώστε να μην χάσω τον αφρό της (το ανθρακικό).
Ανακατεύω καλά ενσωματώνοντας το αλεύρι περιμετρικά και μέχρι να σπάσουν όλοι οι σβόλοι.
Ο χυλός μου δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτός αλλά ούτε και πολύ αραιός.
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνω να κάψει .
Παίρνω κουταλιές κουταλιές από το χυλό και τηγανίζω στο καυτό λάδι.
Βγάζω και αφήνω τις τηγανίδες σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρω με μέλι κανέλα.
Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια ή να σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι , μαρμελάδα ή ακόμα και με μπάλα παγωτού!!
Είναι απλα θεϊκές!!!
Προσωπικά προτιμώ την προσθήκη μπύρας από τη σόδα τις κάνει πιο ντελικάτες.
Αλλά και με τη σόδα οι τηγανίδες σας θα γίνουν το ίδιο απίστευτα τραγανές και νόστιμες.