Πένες τρικολόρε με μπέικον, λαχανικά και σως γιαουρτιού

Ένα ασυνήθιστο, αλλά πολύ γευστικό πιάτο!

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια πένες τρικολόρε (1/2 πακέτο)

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. 
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. 
Βάζουμε και το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρεται ζεστό με τη σως γιαουρτιού.

Σως γιαουρτιού

400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Λίγο άνηθο
Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)


Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou