
Ένα ασυνήθιστο, αλλά πολύ γευστικό πιάτο!
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια πένες τρικολόρε (1/2 πακέτο)
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Λίγο άνηθο
Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
250 γραμμάρια πένες τρικολόρε (1/2 πακέτο)
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε και το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα υλικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρεται ζεστό με τη σως γιαουρτιού.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρεται ζεστό με τη σως γιαουρτιού.
Σως γιαουρτιού
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Λίγο άνηθο
Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou