Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο



ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

Υλικά.
1 φαρίνα Γιώτης 500 γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα.
2 ποτήρια ζάχαρη.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια

Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα για 5 λεπτά, μαζί με τη ζάχαρη.
Σταδιακά έριξα τους κρόκους,  το καλαμποκέλαιο, το γάλα και τέλος τη φαρίνα με τη βανίλια.
Κράτησα λίγο μείγμα και πρόσθεσα το κακάο.
Έβαλα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 26εκ. και έψησα στους 180 βαθμούς με αντίσταση για 50 λεπτά.

Για το γλάσο έλιωσα 1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ΗΛΙΕΛΑΙΟ.

Credits:
Κατερινα Μαδικα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο