
Υλικά
Για την βάση
- 1 πακέτο πτι μπερ
- 1 Βιτάμ
Για την κρέμα
- 2 τυριά κρέμα Philadelphia
- 2 ζαχαρούχα
- 12 κουταλιές σούπας λεμόνι
- Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
- Ρίχνουμε το βούτυρο ,το οποίο έχουμε λιώσει.
- Απλώνουμε σε πυρέξ τη βάση ,τη στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση του γλυκού μας και ξανά βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε μια ώρα θα έχει πήξει η κρέμα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και στρώνουμε την μαρμελάδα.
- Ξανά βάζουμε ψυγείο για 4 με 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara