Λαγάνα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΛΑΓΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαγάνα

Υλικά για μια μεγάλη λαγάνα
2 κούπες αλεύρι άσπρο για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
μία κουταλιά της σούπας μέλι
μία πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι ούζο
νεράκι χλιαρό όσο πάρει.
ζαχαρόνερο για το ράντισμα
μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση
Μέσα σε μία λεκάνη ρίχνουμε μία κούπα νερό μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι, προσθέτουμε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνουμε ένα ζυμαράκι αφράτο που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος.
Απλώνουμε το ζυμαράκι με τα χέρια μας, το ανοίγουμε όσο μπορούμε, και κάνουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλα μας.
Στη συνέχεια βρέχουμε με νερό ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε τη λαγάνα και την πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι.
Αφήνουμε την λαγάνα για 20 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί και λίγο να φουσκώσει.
Στη συνέχεια την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει όμορφα!!!