Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα βανίλια



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ---> Μια συνταγή της κυρίας Karolina Mega από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κρέμα βανίλια

Άρεσε πολύ και η επιθυμία έγινε πάλι διαταγή

Υλικά:
1 κούπα από μισό ελαιόλαδο,μισό ηλιέλαιο
1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
2 1/2 κούπες ζάχαρη(αν θέλετε βάζετε και παραπάνω)
4 κούπες νερό
καρύδια
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλας
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 φλούδα λεμονιού,1 φλούδα πορτοκάλι
1 βανίλια

1 κρέμα γιωτης σε σκόνη με γεύση βανίλια
400 ml γάλα
Μισή κουταλιά γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Χοντροκομμένο καρύδι και σκόνη κανέλα

Εκτέλεση:
Ρίχνω στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και το λάδι και καβουρδιζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα ωσότου χρυσαφίσει αρκετά το σιμιγδάλι.
Ρίχνω κανέλα σκόνη και ξυλάκι και γαρύφαλλο τις φλούδες τη βανίλια και το ξύσμα τη ζάχαρη
Και ανακατεύω απαλά για 5 λεπτά.Βγάζω από το μάτι τη κατσαρόλα και ριχνω σιγά-σιγά και προσεκτικά το νερό γιατί πιτσιλάει.
Συνεχίζω σε μέτρια φωτιά το ανακάτεμα για 10 λεπτά περίπου τότε ο χαλβάς πήζει και ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας και είναι έτοιμος ριχνω καρύδια ανακατεύω για 2 λεπτά.Αφαιρω τις φλούδες και το ξύλο κανέλας.Ρίχνω το χαλβά σε φόρμα τετράγωνη αποσπώμενη(23×32) όπως είναι ζεστός και αφήνω να κρυώσει.

Χτυπάω στο μίξερ την σκόνη βανίλια με το γάλα (κρύο) για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτω μέσα τη μαστίχα (που έχω κοπανήσει με λίγη ζάχαρη στο γουδί) .
Την απλώνω πάνω από το χαλβά και ψυγείο.
Έπειτα χτυπάω και την σαντιγί ( καλά παγωμένη στο ψυγείο) την απλώνω και ριχνω χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα.