Ελιοψωμάκια



Μια συνταγή της κυρίας Ερμιονης Αναγνωστου για ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ελιοψωμάκια

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
6 κ.σ. ελαιολαδο,
2 φακ. μαγια,
2 φλ. χλιαρο νερό
1 κ.γ.αλατι,
1 φλ. κομμενες ελιές. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε το προζύμι (σε μπολ βαζουμε 2 φλ.αλευρι και προσθέτουμε χλιαρό νερό και την μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και σκεπαζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστο σημείο για μισή ώρα να φουσκώσει).
Μόλις ετοιμαστεί το προζυμι το ανακατεύουμε με το υπολοιπο αλεύρι και το νερό και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ζυμωνουμε καλά.
Ρίχνουμε και τις ελιές και ξαναζυμωνουμε. 
Χωρίζουμε την ζυμη σε μπαλάκια (η ότι σχήμα θέλουμε) ,τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 50° και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Μετα αναβουμε στους 180° και ψήνουμε για 45' περίπου.
Συνταγη από CookTime.gr