Παστίτσιο



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παστίτσιο

Απλά υπέροχο κι αγαπημένο !!!!

Υλικά!!
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο από το μέρος ελιά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
Σάλτσα, μαϊντανός, μπαχάρι.
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κιμά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη.

Για την κρέμα μπεσαμέλ.
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού τυριά τριμμένα, ένα παρμεζάνα και ένα κεφαλοτύρι.
3 αυγά χωρισμένα από κρόκους και ασπράδια
1/4 του γλυκού κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στραγγίστε καλά και βάλτε τα μέσα στην κατσαρόλα τους.
Ρίξτε επάνω χτυπημένα τα τρία ασπράδια και την μία κούπα τυρί κεφαλοτύρι, ανακατέψτε καλά.
Σε ένα πυρέξ που το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και πασπαλίσει με την φρυγανιά ρίχνετε τα μισά μακαρόνια κάτω και μετά τον κιμά πάνω, και ολοκληρώστε με τα άλλα μισά μακαρόνια.

Για τον κιμά.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρεται τον κιμά το κρεμμύδι το σκόρδο προσθέτετε την σάλτσα τον μαϊντανό τα μπαχαρικά και και λίγο νεράκι.
Αφήνετε τον κιμά να βράσει και να δέσει η σάλτσα του.

Για την μπεσαμέλ.
Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά βάζετε το βούτυρο να λιώσει και διαλύεται μέσα το αλεύρι, στην συνέχεια προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε καλά και σε σιγανή φωτιά, μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζετε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύεται καλά, στην συνέχεια ρίχνετε την μία κούπα τυρί παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι. σκεπάζετε τα μακαρόνια με την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με λίγο έξτρα τυρί ,ψήστε το παστίτσιο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει από πάνω η κρέμα του.!!