Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης



Μια συνταγή της κυρίας Maria Lagou - Salt and Sugar για ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά:
7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ.τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μίγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο και ομοιογενές.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να σφίξει.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.