Μουσακάς



ΜΟΥΣΑΚΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρα Κυριάκη από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουσακάς

Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Πατάτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
Λάδι αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ

100γρ βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Ψήνω στο γκριλ τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες με αλάτι και λίγο λάδι.
Τις στρώνω στο ταψί.
Ετοιμάζω τον κιμά.
Τσιγαρίζω το κιμά μέχρι να σπάσει και να μην έχει σβόλους.
Ρίχνω και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαρίζω λίγο ακόμα.
Προσθέτω την ντομάτα, τα μυρωδικά και λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Βάζω τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και από επάνω τον κιμά.

Ετοιμάζω την μπεσαμέλ:
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτω το γάλα χλιαρό και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Στρώνω την μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά, σκορπάω λίγο τριμμένο τυρί και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!