Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο

Υλικά
1 λάχανο αφράτο
600 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κούπα του Νες ρύζι γλασέ
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 καρότα τριμμένα
2-3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Ανοίγουμε τα φύλλα από το λάχανο, κόβουμε το χοντρό μέρος, και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει.
Ετοιμάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν, και αρχίζουμε να τυλίγουμε κόβοντας λωρίδες τα φύλλα από το λάχανο.
Εγώ στρώνω στο πάτο της κατσαρόλας τα κοτσάνια αφού τα έχω ζεματίσει κι αυτά, και τοποθετώ σε στρώσεις τους λαχανοντολμάδες.
Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, λίγο αλάτι, και ένα ποτήρι νερό, καλύπτουμε με ένα ρηχό πιάτο και μαγειρεύουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία, και όταν κοχλάσουν χαμηλώνουμε στο μισό... ψήνουμε 40 λεπτά περίπου.


Αυγολέμονο

Σουρώνουμε σε μικρή κατσαρόλα σιγά - σιγά κρατώντας με το πιάτο που έχουμε καλύψει τους λαχανοντολμάδες τα ζουμάκια που έχουν.
Στύβουμε χυμό λεμονιού όσο μας αρέσει, και διαλύουμε μια κ.σ. κορν φλάουρ.
Χτυπάμε 1 - 2 αυγά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το ζωμό.
Γυρίζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει 2 - 3 λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει βελουδένια.
Σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση!