Κουλούρια Θεσσαλονίκης



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά
1 κούπα (του νες καφέ) χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι περίπου 500 γρ, η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια

Για την επικάλυψη
500 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
Σουσάμι

Διαλύουμε πρώτα στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνουμε και αφήνουμε 30λεπτα να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια, πλάθουμε το καθένα κορδόνι και το ενώνουμε σε σχήμα κουλουριού.
Βουτάμε τα κουλούρια στο μείγμα με το νερό και τη ζάχαρη, έπειτα στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε 10 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, 15 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.


φωτο - εκτέλεση Ευαγγελία Μιχου