Τσουρεκάκια



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Τσουρεκάκια

Τσουρεκάκια μυρωδάτα απίθανα 😋 Εγώ έβαλα και τρούφα σοκολάτας 🍫😉

Ζύμη
800 γραμμάρια γάλα χλιαρό ρίχνω μέσα τρεις κούπες του νεσκαφέ ζάχαρη να λιώσει.
Ρίχνω μέσα δύο φακελάκια μαγιά ή 60 γραμμάρια φρέσκια μαγιά και ανακατεύω αφήνω 10 λεπτά.
Προσθέτω 250 γραμμάρια βούτυρο καλό,εγώ έβαλα Όλυμπος,και τρία αυγά που τα έχω ανακατέψει λίγο.
Μία κουταλιά της σούπας μαχλέπι και μία κουταλιά του γλυκού κάρδαμο.
Μετά ρίχνω μέσα 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνω και προσθέτω λίγο λίγο αλεύρι ακόμη μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια,παίρνει σχεδόν 1μιση κιλό αλεύρι για όλες τις..
Αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει μία ώρα.
Μοιράζω την ζύμη στα τέσσερα και παίρνω ένα κομμάτι το ανοίγω με τον πλάστη φύλλο τετράγωνο και το περνάω με πινέλο βούτυρο λιωμένο,και με ένα κουταλάκι ζάχαρη παντού αν θέλουμε έτσι γίνονται σαν καραμελωμένα.
Και τρούφα σοκολάτας.
Κόβω λωρίδες τις διπλώνω τις στρίβω και κάνω σαν κόμπο και βάζω σε χαρτάκια.
Περνάω με πινέλο κρόκο και λίγο εβαπορέ ανακατεμένο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά,μέχρι να πάρουν χρώμα.