Σούπα καρότου βελουτέ



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΒΕΛΟΥΤΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σούπα καρότου βελουτέ

Ό,τι πρέπει για το κρύο!

Υλικά
400 γρ καρότα, 
2 κρεμμύδια, 
4 σκελίδες σκόρδο (το σκόρδο όταν το μαγειρεύουμε δεν μυρίζει καν), 
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, 
1 πράσο, το λευκό μέρος, 
1 πατάτα, 
2 κλωνάρια σέλερι, 
(έβαλα και 1/2 κυδώνι σε κομμάτια) 
600 γρ ζωμός κοτόπουλο, 
100 γρ βούτυρο, 
αλάτι 
πιπέρι, 
θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 κουταλάκι κουρκουμά, 
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο 
1/4 κουταλάκι κάρδαμο τριμμένο

Κόβουμε όλα τα υλικά σε λεπτές φέτες. 
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πράσο, την πατάτα, το καρότο, αλατοπίπερο. 
Τα σοτάρουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το θυμάρι το ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι ο ζωμός να συμπυκνωθεί. 
Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ να γίνει κρέμα.
Σερβίρουμε τη σούπα με λίγο μαλακό τυρί, θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι ή με κρουτόν και μια φουρνιστή μπρουσκέτα με πεκορίνο, θυμάρι, μοτσαρέλα.