Μπριζολάκια του κηπουρού



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπριζολάκια του κηπουρού

Υλικά
6 μπριζολάκια λαιμού
4 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
3 πατάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
1-2 μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα σε φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Κατόπιν ανοίγουμε, γυρίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε λίγο νεράκι εάν χρειάζεται (δεν έβαλα καθόλου γιατί κατέβασαν τα λαχανικά) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
Έγινε λουκουμάκι.