Κοχύλια γεμιστά με ανθότυρο και μοτσαρέλα με σάλτσα ντομάτας μαρινάρα


ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

Απλά φανταστικά!!!!

Υλικά
400 γρ. μακαρόνια μεγάλα κοχύλια, βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία

Για τη γέμιση
3 φλυτζάνια του τσαγιού ανθότυρο ή ρικοτα
3 φλυτζάνια του τσαγιού μοτσαρελα τριμμένη
3 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ταψί
800 γρ. τριμμένη ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κλαδάκια βασιλικό ή ξερό βασιλικό
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο.
Το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύουμε για ένα λεπτό να βγάλει το άρωμά της.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε για μισή ώρα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσα.
Στη συνέχεια γεμιζουμε τα μακαρόνια με 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κοχύλι (Εγώ τα γέμισα με τα δάχτυλα ήταν πιο βολικό).
Αφού γεμίσουμε το ταψί μας ριχνουμε ενδιάμεσα από τα μακαρόνια την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μισή ώρα σκεπασμένα!


Credits:
Dina Doriza
Κοχύλια γεμιστά με ανθότυρο και μοτσαρέλα με σάλτσα ντομάτας μαρινάρα