
Απλά φανταστικά!
Υλικά
400 γρ. μακαρόνια μεγάλα κοχύλια, βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασίαΓια τη γέμιση
3 φλυτζάνια του τσαγιού ανθότυρο ή ρικοτα3 φλυτζάνια του τσαγιού μοτσαρελα τριμμένη
3 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
800 γρ. τριμμένη ντομάτα3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κλαδάκια βασιλικό ή ξερό βασιλικό
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο.Το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύουμε για ένα λεπτό να βγάλει το άρωμά της.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε για μισή ώρα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσα.
Στη συνέχεια γεμιζουμε τα μακαρόνια με 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κοχύλι (Εγώ τα γέμισα με τα δάχτυλα ήταν πιο βολικό).
Αφού γεμίσουμε το ταψί μας ριχνουμε ενδιάμεσα από τα μακαρόνια την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μισή ώρα σκεπασμένα!
Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza