Πανεύκολη και γρήγορη σπιτική Σάλτσα Ντομάτας


ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μαζί με το καλό καλοκαίρι, σηκώνουμε τα μανικάκια μας και ευχόμαστε και καλά χειμερινά μαγειρέματα με τις υπέροχες μυρωδιές της καλοκαιρινής ντοματούλας!
Πανεύκολη σαλτσούλα σα βάση για όλες τις μαγειρικές μας δημιουργίες! 

ΥΛΙΚΑ
5 κιλά ντομάτες ωριμασμένες
Λίγο χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις ντοματούλες, τις κόβουμε στη μέση, τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και σουρώνουμε τα πολλά υγρά τους.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα με λίγο χοντρό αλάτι, φέρνουμε σε βρασμό και κατευθείαν βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα!
Η γεύση της είναι σα να έχουμε φρεσκοτρίψει ντοματούλα εκείνη τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά μόνο τη φέρνουμε σε βρασμό, δεν τη συμπυκνώνουμε βράζοντας για πολλή ώρα και κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας (για αυτόν τον λόγο και πετάμε τα πολλά υγρά της, για να μη χρειαστεί βρασμό για πολλή ώρα και αλλάξει η γεύση της)!
Διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 χρόνια.
Μόλις ανοιχτεί μπαίνει στο ψυγείο και καταναλώνεται σε 1 εβδομάδα!


Credits:
Despina Kotsi