
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο !!!
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- 300 γρ. κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο κρασί
- αλάτι - πιπέρι
- κύμινο
- λίγη κανέλα
- λίγο μπαχάρι
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Λίγη σάλτσα ντομάτας
- 2 ποτήρια γάλα
- 3 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 1 αυγό
- Λίγο τυρί (π.χ. regato)
- Χυμός ντομάτας
- Μισή κούπα ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράσσουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι).
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγη σάλτσα ντομάτας, και αφήνουμε να σιγοψηθεί για μισή ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το φρέσκο βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το αυγό και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
- Πατάμε ελαφρώς την ψίχα των μελιτζανών με ένα πιρούνι και γεμίζουμε κάθε μισή μελιτζάνα με περίπου 2 κουταλιές από τον κιμά.
- Καλύπτουμε με την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί regato.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μισή κούπα ζεστό νερό, και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 220°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.