Μια συνταγή της κυρίας Vasiliki Salaoura για σούπερ απολαυστικά ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά
Για τη γέμιση
300 γραμ φέτα200 γραμ τυρί Φιλαδέλφεια
λίγο γάλα
Για τη ζϋμη
400 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κρασοπότηρο ρακί
1 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη να πλάθεται
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα το τυρί Φιλαδέλφεια το γάλα και τα αλέθομαι να γίνουν κρέμα.Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι την ρακί το λάδι το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το χλιαρό νεράκι μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ζύμης.
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Φτιάχνουμε πιτάκια τα γεμίζουμε στην μέση με την γέμιση τα κλείνουμε καλά -τα πατάμε με ένα πιρούνι στο κλείσιμο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο Στην Κρήτη τα τρώνε και με μέλι.