
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Πίτα λαχανικών ζουμερή δεν θα την χορταίνετε!!!
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
1 πακέτο φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
1 κιλό περίπου πιπεριές κέρατο κομμένες μικρά κομματάκια, σε τρία χρώματα πράσινες, πορτοκάλι, κόκκινες
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κιλό περίπου πιπεριές κέρατο κομμένες μικρά κομματάκια, σε τρία χρώματα πράσινες, πορτοκάλι, κόκκινες
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα μεγάλη
1 κολοκύθι μεγάλο σε μικρά κομμάτια
Μαϊντανό, δυόσμο,
Μαϊντανό, δυόσμο,
ζαμπόν σε κομματάκια,
ρεγκάτο τριμμένο μια χούφτα
2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς ,
αλατάκι,
πιπεράκι
και βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.
Τα περνάω από το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με την σειρά κρεμμύδι, πιπεριές, καρότα και τα υπόλοιπα.
Βουτυρώνω το pyrex και στρώνω το ένα φύλλο τραβώντας το από όλες τις μεριές ούτως ώστε να κλείσω την γέμιση μέσα.
Απλώνω τη γέμιση, μετά τοποθετώ το αλλά φύλλο και με τα δάκτυλα πιάνω το κάτω φύλλο με το επάνω και με μικρές τσιμπιές το κλείνω και το σφραγίζω γύρω - γύρω.
Κάνω τρυπίτσες στην επιφάνεια για να αναπνέει και να βγαίνει ο αέρας, αλείφω με τρεις κ.σ, γάλα όλη την επιφάνεια και τέλος κάνω μια επάλειψη με βούτυρο.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς, σε αερόθερμο φούρνο έως ότου ροδίσει πάνω κάτω.
Δεν σταματάς να τρως!
Κάνω τρυπίτσες στην επιφάνεια για να αναπνέει και να βγαίνει ο αέρας, αλείφω με τρεις κ.σ, γάλα όλη την επιφάνεια και τέλος κάνω μια επάλειψη με βούτυρο.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς, σε αερόθερμο φούρνο έως ότου ροδίσει πάνω κάτω.
Δεν σταματάς να τρως!