Ραβανί αφρός




Μια συνταγή της κυρίας Martha Nei για ένα ΡΑΒΑΝΙ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Ραβανί αφρός

ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη( ολα τα υλικα μετραμε με την ιδια κουπα)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου

ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικινΑδειαζω σε ταψακι 28εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40' Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!Το σιρόπι το ρουφάει όλο