
ΤΑΡΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Υλικά
Για τη Βάση- 100 γρ βούτυρο, λιωμένο
- 250 γρ μπισκότα digestive, σπασμένα
Για την Καραμέλα
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ σκούρα καφέ ζάχαρη μαλακή
- 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
Για το Στόλισμα
- 4 μικρές μπανάνες
- 300 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
- Τριμμένη σοκολάτα
Επιπλέον:
- Φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη
Εκτέλεση
Για τη Βάση
Για την Καραμέλα:
Για το Στόλισμα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων στη βουτυρωμένη φόρμα. Προσπαθούμε με το κουτάλι να δημιουργήσουμε μια ψηλότερη στρώση στα πλαϊνά της φόρμας, κολλώντας τα μπισκότα στις πλευρές.
- Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και βράζουμε το μείγμα για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη, χρυσή καραμέλα.
- Απλώνουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
- Ανασηκώνουμε προσεκτικά την τάρτα από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Κόβουμε τις μπανάνες και αναμειγνύουμε τις μισές με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- Απλώνουμε το μείγμα κρέμας και μπανάνας πάνω από την καραμέλα.
- Διακοσμούμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
