
Υλικά
- 550 αλεύρι κίτρινο η χωριάτικο
- 350 γρ νερό
- 30 γρ ηλιέλαιο
- 15 γρ αλάτι
- 15 γρ ζάχαρη
- 1 φάκελο μαγιά ξερή
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε 4 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
- Βάζουμε σε μπολ το ζυμάρι αλευρωμένο και το αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια 100 γρ., πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το μηχάνημα να γίνει το σχέδιο, βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και τα σκεπάζουμε να ξανά φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά.
- Είναι πολύ νόστιμα και μαλακά.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή George Chatzigiatroudakis