Γλυκό νεραντζάκι



ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ

Υλικά
12 νεράντζια (48 κομμάτια )
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Τρίβω την εξωτερική φλούδα με τον τρίφτη ελαφρώς.
Χαράσσω στα τρία το νεράντζι και βγάζω φέτες.
Διπλώνω κάθε μία φέτα και την καρφώνω σε μια οδοντογλυφίδα.
Κάνω όλες τις φέτες και τις βάζω σε νερό που βράζει δύο φορές από πέντε λεπτά.
Μετά βάζω σε κρύο νερό για μια μέρα αλλάζοντας συνεχώς μέχρι να ξεπικρίσει. 
Τα σουρώνω και βγάζω τις οδοντογλυφίδες.
Βράζω νερό με ζάχαρη στην κατσαρόλα και ρίχνω το φρούτο.
Το βράζω για είκοσι λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προς το τέλος ρίχνω και τον χυμό λεμονιού.
Σβήνω κι αφήνω ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα δένω το γλυκό.