Ραβανί



Μια συνταγή της κυρίας Rania Mantopoulou για ΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ραβανί

Αφράτο.. χιονισμένο ραβανί είναι ότι πρέπει για το απογευματινό μας καφεδάκι

Συνταγή για ταψί 22 εκ.
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαουρτάκι 200 γρ.
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι

ΣΙΡΟΠΙ
2,5 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού και φλούδα από ένα λεμόνι
η κούπα μου περίπου είναι 220 ml

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι - σιμιγδάλι - μπέικιν) και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τα στερεά υλικά.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε και την μαρέγκα και με μαρίζ ενσωματώνουμε το μείγμα κάνοντας απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς το ταψάκι με σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Καυτό σιρόπι - κρύο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.