ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Υλικά
- 6 αυγά
- 3 βρασμένες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα), για 3- 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄-4΄.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα.
- Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών.
- Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι.
- Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.
- Με προσοχή την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄.
- Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα.
- Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.