Κέικ βανίλιας με μπισκότα


ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
113 γρ.  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανιλλίνη
115 γρ. φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
120 ml γάλα
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
113 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
225 γρ. κρέμα γάλακτος
6 - 7 θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κέικ χτυπώντας αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Ρίχνουμε τη βανιλλίνη και τα στέρεα υλικά εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας καλά. 
Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί 20×20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. 
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη και χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 
Προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά. 
Κόβουμε το κέικ σε 2 ίσα μέρη, βάζουμε ανάμεσά τους λίγη από την επικάλυψη και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά. 
Στολίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας.


Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ βανίλιας με μπισκότα